we make it visible

Home - Nieuwsberichten - Meerderheid aandelen Smit Visual overgenomen

Overzicht

Meerderheid aandelen Smit Visual overgenomen

Smit Visual B.V. heeft ingestemd met de overname van de meerderheid van haar aandelen door Röko. Deze Zweedse investeringsmaatschappij is eigenaar van meer dan 15 verschillende midden en kleinbedrijven in Europa, voornamelijk familiebedrijven.

Smit Visual is opgericht door Willem Smit in 1978. Zijn zoon Peter Smit nam de organisatie over in 1997, waarna Smit Visual uitgroeide tot een toonaangevende speler in de Europese markt van schrijf- en presentatieborden. Sinds 2017 wordt het management geleid door Toine Govaers. Het management team blijft in de huidige samenstelling verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding. Peter Smit blijft aan als aandeelhouder en gaat verder als lid van de raad van Bestuur van Smit Visual.

Het Zweedse Röko richt zich op het investeren van aandelenkapitaal in kleine en middelgrote kwaliteitsbedrijven met sterke marktposities in groeimarkten: “Wij zijn op zoek naar bedrijven die financieel goed presteren en een sterke positie innemen in hun respectieve markten. Het vertrouwde management team zal op zelfstandige basis blijven zorgdragen voor de verdere waardecreatie.”